„La o cafea de jure” – proiectul care vine să ofere tinerilor juriști oportunități de implicare

laocafea

Tinerii constituie un grup social foarte important în Republica Moldova din perspectiva dezvoltării sociale, dar mai ales a dezvoltării economice a țării. Totodată, ei sunt și baza populației active în perspectivă, iar nivelul și modul de integrare al tinerilor în societate este un lucru esențial pentru viitorul lor în Republica Moldova.

În anul 2016, numărul șomerilor estimat conform definiției Biroului International al Muncii a fost de 53,3 mii, dintre care în rândul tinerilor (15-24 ani) rata șomajului a constituit 11,2%, iar pentru categoria de vârstă 15-29 ani acest indicator a avut valoarea de 8,1%. În acest context, apare o necesitate stringentă de a crea oportunități noi de implicare a tinerilor în câmpul muncii prin intermediul unor stagii, internship-uri, voluntariat, în vederea eficientizării tranziției din mediul academic spre cel al muncii.

Astfel, proiectul „La o cafea de jure” vine să ofere studenților de la facultățile de Drept din Republica Moldova dar și tinerilor juriști oportunități de implicare și acomodare, pentru a facilita tranziția din mediul academic spre cel profesional.

În acest sens, invităm tinerii juriști, dar și studenții de la facultățile de Drept să participe la un eveniment în format offline cu genericul „De la accederea în profesie, până la avocatura de succes”. În cadrul evenimentului veți avea ocazia să vă convingeți pe experiența a 6 invitați că munca asiduă aduce rezultate mult așteptate. Totodată, vă îndemnăm să vă înarmați cu spirit competitiv și cunoștințele pe care le posedați, pentru că în cea de-a doua parte a evenimentului punem în joc 5 oportunități de internship și 2 oportunități de shadowing (veți însoți mentorul timp de o zi în activitatea sa).

Doritorii de a participa pot completa următorul formular: Pentru cei care vor

Mai multe detalii vedeți pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente