(live video) Protest în fața Parlamentului împotriva schimbării sistemului electoral

18378989_1503330096365377_144837590_o

Mai multe persoane s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva schimbării sistemului electoral, asta după ce Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat introducerea pe ordinea de zi a Legislativului proiectul votului uninominal.

Update: Doi deputați au ieșit să susțină protestatarii. Este vorba despre liberal-democratul Iurie Țap și deputata comunistă, Elena Bodnarenco.

Update: În fața Parlamentului s-au strâns zeci de persoane care au răspuns la o inițiativă convocată online. Printre protestatari sunt membri PAS, membri ai Platformei „Demnitate și Adevăr” și alți activiști. „Este foarte important să venim. Trebuie să ne organizăm. Nu vrem să urlăm. Vrem să blocăm acest proiect ca el să nu se întâmple”, a spus la protest activitstul Dumitru Alaiba.

Anterior, lidera PAS, Maia Sandu, și liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, au reacționat la decizia de astăzi a Parlamentului de a examina în primă lectură proiectul votului uninominal. Deși nu sunt în țară, ambii lideri îndeamnă societatea civilă să iasă la proteste împotriva acestei decizii, întrucât o consideră precipitată în lipsa avizului Comisiei de la Veneția și a stabilirii unui consens general în societate.

„Parlamentul a hotărât să considere, și probabil să aprobe în prima lectură modificarea sistemului electoral, în pofida faptului că ne-au promis să nu facă acest lucru până nu vor avea poziția Comisiei de la Veneția. A fost făcut un apel din partea societății civile să mergem la parlament”, a menționat Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente