Din arest la domiciliu în fotoliu de deputat. Nicolae Olaru este noul deputat în Parlament

18221639_1429100323779157_8563716529472479169_n
Foto: Facebook/ Parlamentul Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea Parlamentului prin care a fost declarat vacant un mandat în fracțiunea Partidului Liberal Democrat după ce deputata Liliana Palihovici a demisionat. În ședința de vineri, 5 mai, membrii CEC au votat pentru atribuirea mandatului următorului candidat de pe lista PLDM, Nicolae Olaru, transmite IPN.

Olaru se alătură grupului de deputați neafiliați din legislativ. Astfel, PLDM rămâne cu cinci mandate în Parlament. Fostul viceministru al agriculturii, Nicolae Olaru, figurează într-un dosar penal care vizează înstrăinarea a circa 30 de hectare de teren din Stăuceni, care aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Olaru se află în prezent în arest la domiciliu.

Solicitată de IPN, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat că Nicolae Olaru s-a adresat la CEC și a depus declarația de acceptare a mandatului de deputat. Respectiv, în baza declarației lui Olaru, a fost inițiată procedura de validare a mandatului.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru IPN că legislația nu reglementează astfel de circumstanțe. Mai mult ca atât, o asemenea situație este o premieră pentru Republica Moldova. În acest sens procurorii urmează să analizeze legislația. Astfel, din moment ce Nicolae Olaru devine deputat, acesta se bucură de imunitate parlamentară. Nicolae Olaru ar putea fi cercetat doar dacă procurorul general va solicita retragerea imunității și dacă-i va fi ridicată de către deputați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente