(video) Oleg Poiată va conduce temporar Direcția Transport, după ce Igor Gamrețchi a fost reținut

4616765
Foto: sputnik.md

În cadrul unei conferințe de presă ținută astăzi de primarul general Dorin Chirtoacă, acesta a anunțat că interimatul Direcției Transport și Căi de Comunicații, condusă până săptămâna trecută de Igor Gamrețchi, va fi preluat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Reamintim că șapte persoane au fost reţinute săptămâna trecută de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

Printre acestea, viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Anterior, Oleg Poiată a fost demis de Consiliul Municipal în urma celor întâmplate în localul „La Soacra”, când un incendiu a provocat decesul mai multor persoane. Ulterior, el și-a reluat funcția, întrucât primarul general a hotărât că decizia de a-l demite este una ilegală.

Cât despre cine va rămâne în locul lui Poiată, primarul a spus că nu s-a luat o decizie în această privință.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente