Elevii de la „Mihai Viteazul” vor planta prima lor livadă

coolege
Foto: PNUD

Conform raportului publicat de Organizația Mondială a Sănătății, copii consumă doar două treimi din cantitatea recomandată de fructe spre consum zilnic. Mult prea puțin, spun medicii. Pentru a asigura copiilor din școlile și grădinițele din Moldova cât mai multe fructe proaspete, PNUD a dezvoltat un proiect, numit „Coolege Vitamine”.

Au început cu o campanie de crowdfunding și au colectat fonduri de la companii și peste 120 de donatori internaționali. Cu acești bani, deja de un an, peste 3 500 de de copii primesc de două ori pe săptămână gustări de mere proaspăt feliate și ambalate.

Următorul pas a fost un proiect prin care copiii de la școala-grădiniță „Pas cu Pas” au plantat prima lor livadă. Peste o sută de copii și profesori au participat la eveniment, iar apoi urmează a fi implicați în continuare în activități de grădinărit și recoltare.

Experiența a fost un succes, așa că au trecut la următoarea instituție. Vineri, 5 mai, începând cu ora 10:30, elevii de la liceul „Mihai Viteazul” vor repeta acțiunea și vor planta propria lor livadă de pomi de măr.

„Coolege Vitamine” își propune să sporească treptat consumul de fructe proaspete în rândul copiilor și elevilor. În baza unui concurs, au fost selectate, la etapa de testare pilot,  5 școli și grădinițe din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente