Intemperia din aprilie ar putea duce la schimbarea și îmbunătățirea legii privind situațiile excepționale

18052633_1611164585579352_421955535_n

Guvernul ar putea veni cu modificări la legea privind situațiile excepționale pentru a îmbunătăți colaborarea dintre administrațiile locale și celula de criză la nivel central, a declarat marți premierul Pavel Filip, ca o concluzie la conlucrarea din timpul intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie.

Pavel Filip a menționat că la nivel central s-a intervenit foarte bine, dar ar exista anumite deficiențe de comunicare cu autoritățile locale.

„Un lucru important este că la nivel central a fost organizat imediat așa cum se întâmplă de fiecare dată și centrul reacționează reactiv la solicitările autorităților locale de aceea concluziile urmează să le facem și cel mai probabil vom veni cu modificări la legea privind situațiile excepționale astfel încât colaborarea dintre administrațiile publice locale și celula de criză de la centru să fie cât mai bună”, a spus Pavel Filip.

El a salutat modul cum instituțiile abilitate au funcționat în timpul ninsorilor abundente din perioada 20-22 aprilie. „Modul cum ne-am organizat, din punctul meu de vedere, a fost unul bun de data acesta pentru că mai întâi au fost concentrați pe deblocarea traseelor pentru a asigura accesul la instituțiile medicale fiind implicate și mașini cu tracțiune specială din Armata națională, au fost scoase mașinile blocate pe drumurile naționale și locale după care s-a intervenit în forță pentru curățarea străzilor din toate localitățile”, a mai adăugat Pavel Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente