FMI, mulțumit de reforma sistemului de pensionare elaborată de Guvern

FMI

Fondul Monetar Internațional laudă reforma sistemului de pensionare elaborată de Guvern și aprobată de Parlament la sfârșitul anului trecut. Potrivit FMI, programul cu Moldova e pe drumul ce bun, iar creșterea economică și-a revenit, autoritățile rămânând angajate în buna gestionare economică.

„Sistemul de pensii a fost reformat pentru a-l face mai echitabil, durabil și transparent. Reforma a căutat să îmbunătățească ratele de înlocuire și să sporească sustenabilitatea sistemului de pensii (de exemplu, prin creșterea treptată a vârstei de pensionare a bărbaților / femeilor la 63/63 de ani și reducerea ratei de acumulare)”, se arată în primul raport de evaluare a Acordului de finanțare cu Republica Moldova, aprobat de Boardul FMI.

Începând cu 1 ianuarie 2017, în Republica Moldova a fost lansată reforma sistemului de pensii, care prevede unificarea treptată a vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare pentru bărbați și femei, care vor constitui 63, și, respectiv, 34 de ani. În plus, se va schimba formula de calculare a pensiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente