(video) 2000 de euro pot face diferența. O asociație colectează bani pentru a amenaja o cantină socială

collageinsula

Asociația Obștească „Insula Fericirii” condusă de parohul Maxim Melinti a lansat o campanie de fundraising pentru a colecta suma de două mii de euro pentru a amenaja cantina socială din Ghidighici.

Cantina lucrează zilnic și oferă prânzuri calde pentru persoanele defavorizate. Astfel, săptămânal voluntarii asociației pregătesc și livrează 30 de prânzuri calde pentru persoane în etate, persoane cu dizabilități și persoane solitare din Ghidighici. Zilnic, sunt hrăniți 20 de copii din familii defavorizate.

În zile speciale, peste 50 de copilași primesc masă caldă, cu fructe și desert. Lunar, mâncarea este oferită Casei Mamei și Copilului din incinta Penitenciarului nr. 16-Pruncul. O dată la 2 luni, 50 de prânzuri calde sunt împărțite persoanelor străzii din capitală, iar odată la 3 luni, colete alimentare sunt pregătite pentru un orfelinat și azil pentru bătrâni din țară.

Conducătorul Asociației spune că în ciuda condițiilor modeste ei se străduie să ofere ajutor cât mai multor persoane. Totuși, momentan cantina nu dispune de utilaj și echipament necesar pentru a pregăti mâncarea. Din acest motiv numărul coletelor alimentare, beneficiarilor și periodicitatea este foarte mică. Pentru a schimba situația și a crește numărul beneficiarilor, asociația și-a propus să amenajeze cantina socială și pentru acest scop au nevoie de suma de 2000 de euro.

Până în prezent în cadrul campaniei lansate pe Guvern24 s-au strâns peste 300 de euro. Doritorii de a dona o pot face online, prin sms sau telefon.

Abonații Moldcell și Unite pot dona expediind un SMS cu numărul 686 la numărul scurt 1555. *Suma unei donații este de 24 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente