Recomandări de evenimente: Cum îți poți petrece timpul liber marți, 2 mai

HGRWGTI5DA
Foto: rawpixel.com

Ultima lună din această primăvară merită a fi savurată din plin, motiv pentru care #diez îți propune câteva evenimente interesante pentru ziua de marți, 2 mai.

#1. Teatru jucăuș. Training coordonat de Serghei Byzgu, Rusia

Serghei Byzgu este conducătorul studioului de actorie al Institutului de Arte Scenice de Stat Rus, Artist al Poporului al Federației Ruse.
Serghei Byzgu este printre cei mai buni actori de teatru din Sankt-Petersburg, iar din 2005 lucrează la Teatrul Komissarzhevskaya. Byzgu este deținătorul mai multor premii de top în domeniul teatrului rus pentru rolurile sale în piesele: Trucurile lui Scapin, Visul unei nopți de vară, Paltonul, The Lonesome West, Graphomaniac și altele. El este fondatorul și profesorul de actorie la Studioul Teatral pentru Copii „Theatre-Class”. Trainingul este bazat pe 25 de ani de experiență în predare. Acesta include exerciții și studii care oferă tinerilor actori posibilitatea de a înțelege mecanismele unei prezențe libere, ușoară și jucăușe pe scenă. Acesta îi va ajuta pe tinerii actori să uite despre scenă. Training-ul pune în discuție întrebarea despre sensul comunicării și mecanismele sale. Actorii încep să comunice natural, evitând orice frică de scenă. Workshopul reamintește participanților despre spontaneitatea jocurilor de copii. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#2. Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest 2017

Pe parcursul celor şase zile festivaliere, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu spectacole diverse ca gen, formulă estetică şi stilistică, prezentate de studenţii din cele 12 țări participante: Belarus, Armenia, Georgia, Germania, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Austria și Cehia. Spectacolele din cadrul programului festivalier vor fi prezentate pe scenaTeatrul Naţional Eugene Ionesco din Chişinău , Ginta Latina, Teatru I.L. Caragiale „Satiricus”, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, Teatrul Dramatic Rus de Stat A. Cehov, Teatrul Republican Luceafărul și Teatrul National „Mihai Eminescu”. Intrarea este liberă. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#3. Creația lui Ion Vatamanu sub semnul idealului

Sunteți invitat pe 2 mai 2017, ora 14:00 la medalionul literar-artistic cu genericul „Poezia lui Ion Vatamanu sub semnul idealului”. Evenimentul este organizat cu ocazia celor 80 de ani de la nașterea poetului. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#4. My Neighbour Totoro #artlab

Fiți gata să porniți într-o lume fantezistă, colorată, unde numai cei cu suflete de copil îl vor putea întâlni pe Spiritul Pădurii, Totoro! Mei și Sazuki, două surori, trebuie să se mute împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită. Entuziasmate de noua casă, pline de credința în basme și cu un suflet bun, cele două îl întâlnesc curând pe Spiritul Pădurii și află că nu toate spiritele sunt înfricoșătoare. Trebuie doar să ai mereu un zâmbet pe față, să râzi cât de tare poți, iar ele te vor invita în lumea lor! Sunteți pregătiți? Vor urma discuții în baza filmului. Intrare: 30 lei. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#5. Cameristele de Jean Genet

Cameristele parodiază identitățile sociale și conflictele dintre marginalizați și opresori, subiect apărut frecvent în opera scriitorului. În absența stăpânei lor, cele două cameriste încearcă să-și depășească condiția printr-un joc de identități, în care fiecare devine pe rând Doamna. Experimentele de însușire a autorității degenerează în dorințe criminale. Personajele-tip care formează triunghiul de putere sunt lipsite de biografie și sunt definite numai prin relația „stăpân-sclav”.  Intrarea liberă. Participarea Academiei de Teatru şi Film Athanor din Passau, Germania, în cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest este posibilă datorită sprijinului acordat de către Institutul Goethe din România. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

#6. Participatory urbanism in Chisinau / A city made by you,for you

Maxim Chumash
Maxim Chumash

Campania „Centrul de Inovație Urbană” își propune să implice locuitorii din oraș în procesul de îmbunătățire, reamenajare, planificare și construcție a orașului. Un oraș bun este un oraș pe care îl construim împreună. Ideea „Centrului de Inovație Urbană” este să colecteze idei, sugestii și proiecte de ameliorare a orașului. Vom amenaja o căsuță poștală în Scuarul București68, care va colecta sugestiile și proiectele Dvs.
Ulterior, echipa Asociației Oberliht va colabora cu grupuri de arhitecți, juriști, arhitecți și alți specialiști pentru a vă ajuta la implementarea ideii Dvs. În cadrul evenimentului vom lansa campania și vom inaugura căsuța poștală. De asemenea, vă vom explica conceptul, scopurile și misiunea campaniei. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente