Grupurile de iniţiativă ale tinerilor pot câștiga 8 mii de lei în cadrul Programului de Granturi Mici

desktop
Foto: hawaiiseowebdesign.com

Programul de Granturi Mici(PGM) este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale de tineret din localităţile raionului Anenii Noi. PGM este desfășurat în cadrul proiectului „Varnița – Capitala Tineretului 2017” şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Proiectele propuse în această rundă trebuie să se desfăşoare pe aria geografică a raionului Anenii Noi şi regiunea transnistreană vor avea ca scop participarea tinerilor la viaţa civică; participarea tinerilor la educaţie, instruire şi informare; participarea culturală a tinerilor; participarea tinerilor la procesul decizional local.

Proiectele eligibile vor include iniţiative comunitare concrete în diverse domenii: educaţie, mass-media, asistenţă socială, cultură, ecologie, drepturile omului, tineret, etc. Iar Fondul pentru Tineri Varnița poate oferi finanţări cu valoare maximă de 8 mii lei pentru un proiect. Perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 3 luni.

Proiectele din cadrul Programului de Granturi Mici sunt finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului – 100 000 lei, Fundația Est Europeana – 55 000 lei și Consiliul Raional Anenii Noi – 65 000 lei.

Paşii de aplicare:
1. Descărcaţi formularul de aplicare. AICI găsiţi Ghidul solicitantului de finanţare pentru a afla mai multe detalii despre concurs şi criteriile de eligibilitate.
2. Completaţi Formularul de Aplicare împreună cu membrii organizaţiei sau grupului.
3. Trimiteţi formularul de aplicare pînă la 25 mai 2017, ora 17.00 la adresa: [email protected] sau [email protected] sau la sediul Asociaţia de Tineret „Şansa”: rl Anenii Noi, s. Varniţa, str. Tighina, 64, biroul 21.

Programul de Granturi Mici este la a IV-a ediție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente