Virgil Mărgineanu este noul președinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova

ziare
Foto: ZiareLive.ro

Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu, președinte al Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF a fost ales în funcția de președinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova, la cel de-al XII-lea Congres al UCM

El a fost propus de către fostul președinte al UCM, Sergiu Prodan, care s-a aflat în fruntea acestei organizații din 2013. La funcția de președinte au fost trei candidaturi: Virgil Mărgineanu, Boris  Bechet și Nicolae Scorpan. Acesta din urmă și-a retras candidatura. Virgil Mărgineanu a acumulat 87 de voturi din cei 121 de membri ai UCM prezenți în sală, informează MOLDPRES.

Noul președinte al Uniunii Cineaștilor a  menționat că va depune toate eforturile ca să facă o uniune prietenoasă, care să lucreze pentru dezvoltarea cinematografiei în R. Moldova.  „Vreau să avem o organizație unită, care să dorească să facem film, să inițiem diverse proiecte pentru a atrage fonduri europene pentru producția cinematografică. Vom elabora și un site, ca lumea să ne cunoască și să vadă ceea ce ne propunem să realizăm în continuare”, a precizat Virgil Mărgineanu.

Fostul președinte al UCM, Sergiu Prodan și-a  exprimat speranța că, ținînd cont de experiența pe care o are în domeniu, Virgil Mărgineanu va reuși să inițieze proiecte, să găsească un suport pentru a asigura  existența Uniunii Cineaștilor din Moldova și pentru a revigora activitatea ei.

Virgil Mărgineanu s-a născut pe 18 iunie 1969, în satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni.  A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti (1995). A urmat masteratul la Şcoala superioară de comerţ din Dijon, Franţa specialitatea managementul întreprinderilor culturale (1996). A efectuat stagii în SUA, Elveţia, Germania ş.a. Din 1999 este director general al Casei de Filme OWH TV STUDIO. Este membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova (din 2002) şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (din 2011). Din 2001 este preşedinte al Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF.

Uniunea Cineaștilor din Moldova a fost constituită în 1962. În prezent ea numără peste 170 de membri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente