Ziua Europei devine sărbătoare oficială în Republica Moldova. Parlamentul a votat proiectul de lege

EU-Flags
Foto: utrecht-network.org

Republica Moldova mai are o sărbătoare în calendarul anual. Astfel, legea privind oficializarea Zilei Europei a fost votată astăzi în Parlament.

Cu toate că în fiecare an, la 9 mai, manifestații aveau loc atât pentru celebrarea „Zilei Victoriei”, dar și pentru marcarea „Zilei Europei”, de astăzi, ultima va fi sărbătorită la nivel oficial în Republica Moldova.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în Parlament cu 56 de voturi. Deputații au ținut să precizeze că acest lucru nu înseamnă înlocuirea unei sărbători cu alta, dar complementarea aprecierii importanței zilei de 9 mai la nivel istoric.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman.  Prin această declarație, Robert Schuman a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Acest eveniment este considerat un moment fundamental în istoria Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente