(video) Apelul de mobilizare a lui Pavel Filip: Să dăm dovadă de solidaritate și să ieșim împreună la o acțiune de curățenie generală

Premierul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a venit cu un apel de mobilizare pentru salubrizarea Capitalei. Acesta a îndemnat chișinăuienii să facă curat în curțile și ogrăzile unde locuiesc, să scoată crengile și resturile de copaci la prima stradă din apropriere de unde acestea vor fi colectate și evacuate de echipele mobile.

În două zile, echipele de intervenție au asigurat curățarea orașului de arbori doborâți fiind evacuate peste 2000 de autospeciale încărcate cu resturi de copaci. În acțiunile de salubrizare au fost antrenate peste 100 de unități de tehnică specială și peste 3000 de polițiști, salvatori, pompieri, carabinieri, soldați, pădurari, agenți economici și voluntari.

„Am demonstrat că împreună suntem o forță atunci când suntem uniți în fața provocărilor. Exprim sincere mulțumiri pentru cei care nu au stat indiferenți. Ne-a mai rămas puțin ca să aducem orașul în ordine”, a menționat Filip.

În acest context, Filip a îndemnat chșinăuienii caîn zilele de weekend să se abțină de la deplasările prin oraș cu transportul auto personal pentru a facilita munca echipelor de intervenție care vor curăța străzile și zonele ce prezintă riscuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente