Trei zile pline de poezie la Chișinău. Iată programul Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”

writing
Foto: Freddy Castro

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău participă, în calitate coorganizator, la Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, în perioada 03-05 mai 2017.

În cadrul manifestărilor vor participa următorii invitați: Jan H. Mysjkin (Franța), Michael Vandebril (Belgia), Vladimir Poiata (Ucraina), Doina Ioanid, Florina Zaharia, Coman Șova, Victor Munteanu, Dumitru Brăneanu (Romania).

Programul manifestărilor va debuta miercuri, 3 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”, de la orele 11.30.

Ziua de joi, 4 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00, printr-un „desant poetic” în școli și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la orele 15.00, va avea loc simpozionul „Poetul și Cetatea”. Ziua se va încheia cu un „podium poetic” – recital susținut de participanții la festival. De asemenea, la finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VII-a.

Vineri, 5 mai, participanții la Festival vor vizita Cetatea Soroca. La această ediție a Festivalului vor participa poeți și traducători din Cehia, Franța, Belgia, Turcia, Lituania, Georgia, Serbia, Marea Britanie, Ucraina şi Azerbaidjan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente