Liliana Palihovici și-a depus mandatul de deputat: Politica în Moldova nu are principii, despre valori nici nu mai vorbesc

Liliana Palihovici

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, și-a depus mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe, în plenul Parlamentului.

Eu pentru prima dată în viață mă întâmpin cu astfel de situație și anume că nu pot să fac ceea pentru ce cetățenii m-au ales în acest Parlament. Nimeni din voi nu poate pretinde că poate ieși în fața oamenilor și să ofere răspunsuri adevărate la problemele pe care le au cetățenii în fiecare zi. 

În toată această perioadă am înțeles mai multe lucruri. Politica în Republica Moldova nu are principii, despre valori nici nu mai vorbesc, are numai interese. Demagogia a fost ridicată la nivel de religie și reprezintă răul suprem pentru societatea noastră încă fără identitate și dezbinată. Nu este nimic mai josnic și imoral decât să creezi senzația că ești om de treabă anume atunci când faptele și realitatea arată lucruri contrare. Democrația a picat testul, ori libertatea criticii este testul ei suprem”, a menționat Liliana Palihovici în discursul ei.

În accelași context, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, și-a cerut scuze în fața cetățenilor care au pe bună dreptate motiv să-și manifeste dezaprobare față de prestația clasei politice din Moldova.

Vreau să anunț că îmi încetez activitatea mea în Parlament în calitate de deputat și îmi depun mandatul. Le mulțumesc colegilor mei din fracțiune pentru străduința și efortul pe care l-am depus împreună. Regret că fracțiunea PLDM cu care am intrat în Parlament nu a reușit să-și îndeplinească obiectivele și asta se datorează și traseismului și trădării. Cu 23 de voturi ai o altă putere de decizie, decât cu șase -șapte câte au mai rămas. Nu închid cartea, schimb pagina și încep o nouă filă în viața mea”, a conchis Palihovici.

***

Precizăm că, Liliana Palihovici a activat  în perioada 1993 – 1995 ca profesoare de istorie la Liceul „Mircea Eliade” din Capitală.  În 1995 – 2001 a activat în calitate de specialist principal în problemele tineretului. În perioada 2001 – 2003 a fost șefa Direcției Tineret, Departamentul Tineret și Sport al Republicii Moldova. Între 2004 – 2007 a fost consultant UNICEF, coordonatoare a proiectului abilitarea socio-economică a tineretului, iar în 2007 – 2008 a activat în calitate de consultant la Banca Mondială; a fost coordonatoare a Grupului Glasul Tinerilor.

Din 2007 până în prezent este membru al Grupului de Inițiativă, vicepreședinte PLDM. Din aprilie 2009 până în prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În aprilie 2009 – decembrie 2010 a fost președintele Comisiei pentru protecția socială, sănătate și familie. Din decembrie 2010 până în prezent este vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

Între 25 aprilie și 30 mai 2013 a ocupat postul de președinte interimar al Parlamentului Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente