(foto) Locuri pe Pământ pe care nu ai voie să le vizitezi. Vezi unde este ilegal să te afli

legal-ilegal
Foto: www.urbo.com

Oamenii adoră să călătorească și să exploreze locuri noi și neatinse de picior de om. Însă există lucruri ascunse de ochii lumii, în care accesul este restricționat, iar fără legături speciale, nu ai nicio șansă să ajungi.

# Surtsey, Islanda

Insula Surtsey există de o sută de ani. S-a format în secolul al XX-lea după erupțiile vulcanice care au avut loc în regiune. Până în prezent, doar câțiva oameni de știință au fost lăsați să viziteze insula. Însă chiar și atunci când o fac, ei sunt nevoiți să ia măsuri extreme de precauție, ca să nu contamineze terenul cu bacterii. Insula este în posesia cercetătorilor, care fac experimente acolo ca să înțeleagă cum începe viața pe insulele deșertului.

http://www.urbo.com
http://www.urbo.com

# Peștera Chauvet, Franța

În peștera Chauvet din sudul Franței există o operă de artă care are o vechime de peste 32.000 de ani și este considerată cea mai veche piesă de artă de pe Planetă. Grota a fost descoperită în 1994, iar vizitele sunt interzise pentru a păstra integritatea lucrării preistorice.

www.urbo.com
www.urbo.com

# Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, Salt Lake, Utah

Se știe că peșterile bisericii LDS conțin miliarde de pagini de date genealogice, dar se crede că în acest seif sunt stocate și unele dintre secretele instituției religioase păzite. A intra în acest seif este o misiune imposibilă, el se află pe un vârf de munte foarte bine securizat.

www.urbo.md
www.urbo.md

# Insula Șerpilor, Brazilia

Urăști șerpii sau nu, oricum nu ai vrea să mergi pe această insulă. Oamenii de știință vizitează ocazional locul pentru a studia rezidenții serpentini, dar trebuie să sară printr-o serie de lacune birocratice pentru a primi autorizația de a se afla acolo.

www.urbo.com
www.urbo.com

# Svalbard Global Seed Vault, Norvegia

Dacă ești ultima persoană de pe fața Pământului și toată viața plantelor a dispărut, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ajungi în Norvegia, unde se află așa-numitul Doomsday Vault. În interiorul acestui spațiu de depozitare sofisticat este cea mai mare colecție de semințe de pe întreaga planetă. Bogăția care se află în acest loc poate ajuta omenirea să rămâne pe această planetă, în cazul în care din greșeală, aruncăm totul în aer.

www.urbo.com
www.urbo.com

# Dormitorul Reginei, Londra, Anglia

Dacă ai intra acolo, ai încălca legea. Dar de ce ai face-o? Este nepoliticos să intri în dormitorul unui om străin.

www.urbo.com
www.urbo.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente