Corina Fusu, atacată dur în Parlament. Moțiunea de cenzură privind demiterea sa va fi votată la ora 15:00

5457893
Foto: sputnik.md

Astăzi, în Parlament se examinează moțiunea simplă înaintată pe marginea politicii interne în domeniul învățământului, realizată de Ministerul Educației, în frunte cu ministra Corina Fusu. Moțiunea va fi votată la ora 15:00, însă între timp au loc dezbateri pe marginea acestui subiect.

Moțiunea simplă este înaintată de PSRM. Printre solicitări se află majorarea salariilor la angajații din sistemul educațional, înlocuirea disciplinei Istoria Românilor cu Istoria Moldovei.

După prezentarea elaborată de Corina Fusu, mai mulți deputați i-au adresat întrebări referitoare la punctele expuse în discurs.

Deputatul Mudreac din partea PSRM-ului i-a reproșat ministrei că nu a oferit reacții oficiale referitor la problema alimentației din grădinițe și școli și că ;inisterul nu a întreprins nici o măsură pentru remedierea problemei din momentul în care aceasta a fost făcută public. De asemenea, Radu Mudreac s-a arătat nemulțumit de noua decizie a Ministerului de a oferi o vacanță grădinițelor în perioada de vară. La această întrebare, ministra a răspuns că Ministerul Educației urmează să elaboreze un orar glisant care să rezolve problemele ulterioare.

Corina Fusu a fost atacată dur și de deputata Marina Ciobanu, care s-a arătat „profund dezamăgită de prestația ministrei”. „Am așteptat să aud lucruri serioase. Mi-i rușine de profesorii care vă ascultă acum. Sunteți total neserioasă astăzi”, a mai adăugat deputata, care la final a concluzionat că ministra Educației „este o catastrofă pentru Minister”.

Dezabaterile au loc în continuare în plen, iar moțiunea de cenzură urmează să fie votată la ora 15:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente