(video) Omorul lui Vlad Plahotniuc, comandat de interlopul Grigore Caramalac! Care era suma finală

vlad-plahotniuc-2013
Foto: plahotniuc.blogspot.com

Omorul omului de afaceri și președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a fost comandat de interlopul Grigore Caramalac. Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații au oferit astăzi, 27 aprilie, noi detalii despre tentativa de atac, precum suma finală și planurile exacte.

„A fost confirmat planul inițial, dar au apărut și elemente noi. Reieșind din audieri, pregătirea atacului a liderului politic, Vlad Plahotniuc, a fost comandată de Grigore Caramalac. Avem înregistrări audio și video pe care le-am ridicat în cadrul măsurilor de investigație. În același timp, am stabilit încă cel puțin o persoană implicată, care acționa cu ceilalți complici”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc, scrie realitatea.md. 

Unul dintre organizatorii infracțiunii a oferit declarații precum că timp de jumătate de an a fost presat de oamenii lui Caramalac pentru a executa atacul, fiind amenințat.

Suma finală care urmau să o primească infractorii era un milion de dolari. Totodată, procurorii și ofițerii de investigații au menționat că în cadrul acestui dosar a fost stabilit încă un comanditar care se află într-un izolator din Republica Moldova. Întrebați fiind dacă este vorba despre Veaceslav Platon, aceștia nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat acest fapt, explicând că vor veni ulterior cu declarații însoțite cu probe.

Potrivit șefului Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, grenadele au fost transmise din Ucraina de persoane încă neidentificate. De asemenea, infractorii au fost asigurați cu pistoale cu amortizare și mijloace de deghizare.

Actualmente, investigațiile continuă, iar Grigore Caramalac, care se află la Moscova, urmează să fie citat, în caz contrar, acesta ar putea fi anunțat în căutare internațională.


 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente