(foto) AnonymZoo – rețeaua de socializare creată de tineri din Moldova, care îți oferă anonimitate și libertate

16807793_1338515492853756_4546314881106127953_n
Foto: AnonymZoo

În prezent, pe majoritatea rețelelor sociale activitatea ta este publică și poate fi monitorizată cu ușurință de alți utilizatori sau chiar de rețeaua socială. În rezultat, fiecare poză încărcată, comentariu, apreciere sau distribuire pot fi utilizate în scopuri comerciale, iar faptul că acestea sunt vizibile tuturor persoanelor din cercul tău de prieteni te motivează să postezi doar partea pozitivă a vieții tale, ceea ce nu-ți permite să te exprimi liber pe orice tematică dorești. În acest context, un grup de tineri a decis să lanseze – AnonymZoo, o rețea socială anonimă, care îți permite să spui ce vrei și când vrei.

Utilizatorii nu au nickname-uri, iar istoria postărilor unui utilizator nu poate fi accesată, ceea ce le oferă anonimitate și libertate totală de exprimare. Pozele utilizatorilor sunt generate aleator la înregistrare și reprezintă animăluțe simpatice (cu scopul de a promova o atmosferă pozitivă și prietenoasă pe platformă). Înregistrarea este foarte rapidă (10-30 de secunde) și necesită doar adresa de e-mail după care utilizatorul poate posta pe AnonymZoo. Toți vizitatorii site-ului pot vedea postările, comenta și da like-uri, ceea ce face platforma user-friendly și ușor de folosit.

„Denumirea AnonymZoo provine de la anonimitatea rețelei sociale și faptul că avatarele utilizatorilor sunt reprezentate de animale. Platforma poate fi utilizată de oricine, indiferent de vârstă, locație sau limba vorbită, însă grupul principal pentru care rețeaua socială a fost lansată sunt tinerii cu vârsta între 15 și 30 de ani, din motiv că aceștia sunt utilizatorii cei mai activi ai rețelelor sociale și folosesc cel mai des exprimarea anonimă (conform mai multor cercetări sociale realizate și a interviurile realizate de noi)”, menționează creatorii platformei.

 

8

AnonymZoo a fost creată în 48 de ore în cadrul hackathonului Garage48, care a avut loc în februarie 2017. Trei persoane au fost implicate în procesul de creare: Andrei Zgârvaci – front-end developer, Vadim Savin – back-end developer și Nick Boța – design și marketing. În prezent, AnonymZoo face parte din proiectul Rockstart Launchtrack, care este un pre-accelerator pentru startup-uri cu renume global și se derulează la Tekwill.

Momentan, pe site sunt înregistrați aproximativ 100 de utilizatori, însă doar vreo 20 de persoane postează și comentează activ pe platformă. Tinerii care au creat site-ul îi îndeamnă și pe alți tineri să se exprime liber: „Ai avut o întâmplare pe care ai vrea s-o discuți cu cineva, dar crezi că nu vei fi înțeles de persoanele din cercul tău social? AnonymZoo e pentru tine. Nu vrei ca părerea ta să fie urmărită de Facebook, Twitter sau alte rețele sociale? AnonymZoo îți oferă exprimarea sigură. Vrei să ceri un sfat de la alte persoane care au trecut prin aceleași experiențe ca și tine? AnonymZoo te ajută. Vrei să vezi postările altor persoane și cazurile din viața acestora? Intră pe AnonymZoo. Treci printr-o perioadă grea a vieții tale și ai nevoie de încurajare? Comunitatea noastră te va susține. În final, dacă vrei să vezi postările altor persoane și cazurile din viața acestora, poți utiliza platforma doar pentru vizualizare, fără a posta”.

 

1234

12345

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente