BOP atestă o creștere a încrederii moldovenilor în situația din Moldova și în ziua de mâine

conomica
Foto: economica.net

Cetățenii moldoveni consideră că situația economică a Republicii Moldova, dar și a lor personală, s-a schimbat în ultimul timp și au o mai mare încredere în privința evoluției acesteia în viitor, potrivit Barometrului Opiniei Publice, ale cărui rezultate au fost prezentat joi.

Astfel numărul celor care cred că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită a scăzut la 64%, față de 84% în octombrie 2016 și 86% acum un an.

De asemenea, față de acum un an, a crescut cu 10 puncte procentuale și ponderea populației care consideră că situația economică a Republicii Moldova este mai bună.Numărul respondenților care sunt nemulțumiți de situația economică din prezent este cu 21 de puncte procentuale mai mică în comparație cu studiul precedent, scrie timpul.md.

Sondajul indică o schimbare și în percepția situației economice a Republicii Moldova peste un an. Astfel, în studiul actual proporția celor care consideră că situația economică va fi mai bună este cu 15 puncte procentuale mai mare comparativ cu anul precedent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente