O mie de tineri din capitală își vor prezenta cercetările științifice la o conferință municipală

IMG_0022
Foto: chisinauedu.md

La Chișinău se va desfășura a 50-a ediție a conferinței științifico-practice „Muncă, talent, cutezanță”. La eveniment vor fi premiați cercetătorii, profesorii activi, iar circa o mie de elevi din Capitală își vor prezenta cercetările științifice.

Conferința cu numărul 50 din această serie se va desfășura pe 29 aprilie 2017, începând cu ora 09:00, în incinta IPLT „A. Pușkin”.
Activitatea va debuta cu o festivitate la care vor fi premiați cei mai fideli cercetători, precum și cei mai activi profesori îndrumători din ultimii 5 ani. Întru susținerea celor mai talentați elevi din capitală vor veni reprezentanți ai mediului academic din țară, cercetători științifici de vază, reprezentanți ai APL, Ministerului Educației, ONG-uri etc. Ulterior, cei circa o mie de tineri din capitală își vor prezenta cercetările științifice.  
La eveniment vor participa elevi din clasele a IX-a – a XII-a din instituțiile de învățământ din municipiu. Concursul se desfășoară în două etape: locală și municipală. Lucrările clasate pe locul I la nivel local au fost expediate anticipat, pentru a fi evaluate de o comisie de specialiști la diverse discipline. Comisia a apreciat cele mai originale și autentice lucrări, promovându-le pentru etapa finală.
Astfel, la 29 aprilie, tinerii cercetători își vor apăra public tezele în cadrul celor 50 de ateliere de lucru. Aici va putea fi urmărit dialogul dintre cercetătorii cu experiență de la universități, AȘM sau pedagogi cu experiență avansată cu tinerii care abia pășesc în domeniul cercetării.
Scopul conferinţei este stimularea și promovarea elevilor cu competențe intelectuale de cercetare, cu viziuni creative și estetice.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente