(foto) Campusuri universitare din Moldova: USM – locul amintirilor membrilor echipei #diez

Dinu Bubulici Photo-3964

Cafea cu lapte, plăcinte cu cartofi, bomboane, tălpile pe pod din blocul 2, internet gratuit, biblioteci friguroase, creionașul – locul întâlnirilor și o geantă grea din cauza tripedului, camerei de filmat și a ziarelor. Cam astea sunt amintirile legate de Universitatea de Stat ale celor mai mulți membri din echipa #diez. Continuăm seria de articole despre campusurile universitare din Moldova, iar de această dată vă prezentăm Universitatea de Stat din Moldova – una din principalele instituții de învățământ superior din țară.

În cadrul Universității funcționează Centrul de cercetări științifice, Centrul de tehnologii informaționale și Centrul de documentare și informare al ONU și 3 baze științifice de producție pentru pregătirea practică a studenților. Campusul universității este amenajat cu bănci și cu o zonă cu Wi-Fi gratuit, iar spațiul de recreere pentru studenți are și o tablă de șah de dimensiuni mari. Pe teritoriul universității a fost amplasată și o bibliotecă virtuală, de unde tinerii pot descărca gratuit o colecție impresionantă de cărți.

Dinu Bubulici Photo-5849

La etapa actuală, USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară, incluzând 11 blocuri de studii, 16 cămine, 6 centre de cercetare ştiinţifică cu 26 laboratoare, Biblioteca Centrală USM, 12 centre culturale şi lingvistice, Casa de cultură, Palatul Sporturilor, 4 săli sportive, 3 cantine studenţeşti, 6 baze de practică, 3 baze de odihnă. La Universitate funcționează un Centru editorial și trei muzee (Muzeul de istorie a USM, Muzeul de Antichități „Tudor Arnăut” și Muzeul de Științe ale Naturii).

Dinu Bubulici Photo-3960

Dinu Bubulici Photo-3962

Dinu Bubulici Photo-3963

Dinu Bubulici Photo-3966

Dinu Bubulici Photo-5842

Dinu Bubulici Photo-5844

Dinu Bubulici Photo-5845

Dinu Bubulici Photo-5851

Dinu Bubulici Photo-5852

Dinu Bubulici Photo-5854

Dinu Bubulici Photo-5855

Dinu Bubulici Photo-5857

Dinu Bubulici Photo-5858

Dinu Bubulici Photo-5856

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente