După ce serviciile de taxi s-au scumpit în timpul ninsorilor, autoritățile iau măsuri pentru reglementarea activității acestora

TAXI
Foto: en.wikipedia.org

Mai mulți internauți s-au plâns pe rețele de socializare că în timpul ninsorilor abundente din 21 aprilie taximetriștii ajungeau să perceapă taxe și de până la 500 de lei pentru o călătorie spre aeroport. Deși companiile au reacționat către seara acelei zile dezmințind informația și chiar anunțând că oferă servicii gratuite până la restabilirea graficului normal al transportului public, autoritățile au reacționat la această întâmplare, iar astăzi în ședința Guvernului s-a discutat despre viitoarele reglementări ale acestui sector.

La ședința de azi, premierul a vorbit despre situația care s-a creat la Aeroportul Internațional Chișinău în timpul ninsorilor abundente de săptămâna trecută. „Taximetriștii puneau tarife de la 300 până la 500 de lei. Erau oameni care nu aveau acești bani și au fost nevoiți să stea blocați acolo”, a menționat Pavel Filip.

În context, șeful Executivului a subliniat modul de prestare a serviciilor de taxi în alte aeroporturi, unde există rânduri electronice, și a venit cu un apel către conducerea Aeroportului Internațional Chișinău, pentru aplicarea unui sistem echitabil de activitate a taximetriștilor.

Premierul s-a referit la necesitatea de aplicare strictă a licențierii/ autorizării agenților economici din domeniu, de folosire a aparatelor de casă, de testarea tehnică a mijloacelor de transport și de verificarea obligatorie a conducătorilor auto înainte de ieșire pe traseu, pentru asigurarea securităţii cetățenilor și a unei concurențe loiale în acest domeniu de activitate.

La finele săptămânii trecute, ninsorile neobișnuite pentru această perioadă a anului au cauzat consecințe dezastruoase în Chișinău. Mai mult, timp de o zi orașul a fost total paralizat, întrucât mijloacele de transport public nu circulau. Unii taximetriști, încercând să profite de situație, au ajuns să perceapă taxe mai mari pentru servicii, plângerile internauților referindu-se la sume și de până la 500 de lei pentru o călătorie spre aeroport sau de 300 de lei în aria orașului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente