Recomandări #diez: Top 5 canale de YouTube care-ți oferă explicații simple la lucruri la care nu te-ai fi gândit

collage

Dacă citești acest articol înseamnă că ești pe net. De aici, mai ai un singur pas ca să te delectezi cu educație. Am realizat un top 5 canale de YouTube unde poți petrece momentele în care te plictisești în fața calculatorului și ai obosit să pierzi timpul online, dar nici din casă n-ai chef să ieși.

#1. Sci Show

Cu peste 4 milioane de abonați adunați din 2012, Sci Show e un canal strict educațional de pe YouTube. Episoadele sunt prezentate de Hank Green si VlogBrothers, alte celebrități notorii din online. Subiectele lor acoperă o arie largă de domenii: de la chimie, biologie și fizică la astronomie, medicină și psihologie. Cu un singur click ești mai aproape de știință!

#2. Minute Physics

Poate mai puțin popular decât SciShow, MinutePhysics este al doilea canal educațional de pe YouTube în lista noastră de recomandări. Cu aproape 4 milioane de abonați și peste 10 milioane de vizualizări la doar câteva filmulețe populare, MinutePhysics explică ce se întâmplă atunci când o forță de neoprit lovește un obiect de neclintit sau de ce culoarea roz… nu este de fapt o culoare.

#3. Smarter Everyday

Smarter Everyday sau Destin Sandlin, după numele creatorului acestui canal, este o sursă mai ușor de înțeles, dar care acoperă același spectru larg de domenii interesante, cu demonstrații practice și explicații la fiecare pas în peste 250 de filmulețe lansate din 2007 până acum.

#4. ASAP Science

Pentru cei care preferă ca totul să fie ilustrat mai degrabă decât citit, explicat și amănunțit cu cifre și detalii, ASAP Science este canalul potrivit! Episoadele de aici nu depășesc, de obicei 5-6 minute, iar fiecare filmuleț este ilustrat color prin desene făcute cu mâna, fără efecte speciale, dar cu aceleași subiecte care ne frământă pe toți. 7 milioane de abonați confirmă asta.

#5. Vsauce

Fiindcă ce e mai bun întotdeauna se păstrează la final, îți prezentăm poate cel mai popular, cunoscut și reputat canal de pe YouTube. Dacă nu ai auzit de Vsauce sau mai cunoscutul Michael Stevens până acum, ar fi cazul! Cu aproape 12 milioane de abonați și întrebări care par să nu aibă răspuns, gazda reușește să elucideze cele mai mari mistere ale omului, cum ar fi: de ce suntem curioși, de ce e bine să fim plictisiți sau a avut oare loc trecutul?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente