Organizează-ți vacanța de vară și fii voluntar la tabere de lucru în Italia, Elveția și Spania

italia
Foto: atcdn.net

Dacă ești interesat de noi experiențe internaționale, aplică în calitate de voluntar AVI-Moldova la tabere de lucru în Italia, Elveția și Spania. Petrece-ți vara într-un mod frumos, dar și util pentru societate, iar mai jos puteți găsi câteva opțiuni.

Art-activism in Ornago: overcoming prejudices against migrants through arts (Lombardia, Italia, 3 – 13 iulie 2017) este o tabără de lucru în care se pot implica persoane între 18 şi 99 ani, cunoscătoare de limbă engleză.

Această tabără își propune să organizeze un festival de artă care încurajează întâlnirile și schimburile de experiență între migranți și localnici. Voluntarii vor contribui la realizarea unei picturi murale pe un zid al centrului municipal socio-cultural. De asemenea, voluntarii vor reflecta asupra asemănărilor și diferențelor dintre diferite valuri de migranți.

Photo Credit: travelviaitaly.com
Photo Credit: travelviaitaly.com

Persoanele interesate de organizarea unui festival cultural, cu vârsta de 18 – 99 ani, vorbitoare de limbă engleză, pot aplica la tabăra Global Volunteers for Local Culture, ce se va desfășura în Terrassa, Catalunya, Spania, în perioada 25 iunie – 6 iulie 2017.

Voluntarii vor ajuta la îndeplinirea mai multor sarcini legate de pregătirea, organizarea și asistarea la diferite activități legate de castellers și capgrossos. De asemenea, voluntarii vor ajuta să pregătească mâncare pentru persoanele fără adăpost și vor lucra cu copiii locali. Această tabără este o frumoasă ocazie de a explora cultura Cataluniei prin festivitățile locale din Terrassa.

Photo Credit: primaevents.ro
Photo Credit: primaevents.ro

Voluntarii care vorbesc fluent limba engleză și germană și sunt interesați să lucreze cu copii care au solicitat azil, pot participa la tabăra Summer holiday for asylum-seeking children, în Lyss, Elveția, în perioada 15 – 29 iulie. Principala responsabilitate a voluntarilor este organizarea unui program interesant și interactiv pentru 11 copii cu vârsta între 6 și 14 ani. De asemenea, voluntarii vor petrece timpul frumos într-o comunitate internațională.

Photo Credit: italiarail.com
Photo Credit: italiarail.com

Modalitatea de înscriere:

Expediază un mesaj la adresa [email protected] și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la taberele are loc după modelul primul venit, primul servit. În cadrul taberelor internaționale pentru voluntari, organzatorii asigură cazarea şi masa, iar participantul va trebui să acopere costul de drum și o taxă de participare în valoare de 50 euro. Dacă eşti interesat de o altă tematică, sau doreşti să vizitezi o altă țară decât cele menţionate mai sus, nu ezita să contactezi organizația la [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente