(video) 9 instituții de învățământ, grav avariate în urma ninsorii din aprilie. Pagubele ajung la 70 mil de lei

volosatii23

Acoperișurile și tavanele la nouă instituții de învățământ sunt grav avariate în urma ninsorii din aprilie, iar peste 40 de instituții au rămas fără energie electrică și telefonie.

La Gimnaziul din Ghidighici a căzut tavanul în patru săli de curs, iar la două grădinițe din Capitală au fost grav avariate acoperișurile ceea ce nu va putea permite desfășurarea activității.

În același context, potrivit bilanțului prezentat astăzi în cadrul ședinței Primăriei, peste 10 mii de copaci au fost doborâți, peste 1000 de fire electrice distruse și alte 200 de automobile au fost afectate.

Potrivit edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă, pagubele în urma ninsorii puternice se ridică până la 50-70 milioane de lei.Avem până la 10 mii de arbori care s-au prăbușit, aproximativ 130 de piloni, peste 1000 de fire rupte, 250 de automobile afectate, clădiri avariate etc. Pagubele sunt abia la primele estimări. Nu avem pericol de inundații, râul Bîc este la limita de sus, dar fără revărsări, doar la punctele de jos pot avea loc aceste inundații”, a declarat Chirtoacă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente