Paștele Blajinilor se amână: O biserică din Moldova schimbă data la care se vor pomeni răposații la cimitir

colonita
Foto: colonita.md

Părintele Victor Tofan, paroh-protoiereu al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Colonița, aduce la cunoștință pe toți enoriașii își vor putea pomeni răposații la cimitir în data de 29 și 30 aprilie 2017.

„Slujbele de pomenire pentru cei adormiți în cimitirul din localitatea noastră s. Colonița, se va săvârși după lichidarea consecințelor aduse de ninsori .”

În această duminica 23.04.17- rugăciunile s-au săvârșit doar în incinta bisericii.

În cimitirul de lângă biserică se preconizează pomenirea răposaților la data de 29.04.17, iar în cimitirul nou (roza) la data de 30.04.17.

„Cei adormiţi se bucură atunci când un urmaş de-al lor se află lângă Dum­nezeu. Dacă noi nu suntem într-o stare duhovnicească bună, atunci suferă părinţii noştri adormiţi, moşii şi strămoşii şi tot neamul nostru. Să venim la DUMNEZEU și să ne rugăm pentru ei. Veșnica lor pomenire!” scrie administrația bisericii.

„De Paștile Blajinilor recomandăm ca în zonele unde nu este acces spre cimitire și este imposibilă oficierea serviciilor divine pentru cei adormiți direct la morminte, rugăciunilie să fie înălțate în sfintele locașe și așezăminte.
Paștile Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiți, înrădăcinat în conștiința credincioșilor, iar slujbele și actele de milostenie pentru aceștia pot fi săvârșite în biserici și în alte locuri decât la cimitire” scrie Mitropolia Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente