Numărul localităților deconectate de la sursa de curent electric este în descreștere

18011841_1419705394760024_9189962980907810816_n
Foto: instagram.com/podrozeodkuchni/

În rezultatul eforturilor echipelor operative s-a reușit reconectarea la sursa de energie electrică a mai multor localități, care au avut de suferit în urma calamităților naturale din ultimele zile.

Conform situației operative, de la ora 7.00 a zilei de 23 aprilie curent, mai rămân deconectate de la sura de energie electrică total sau parțial încă 244 de localități, unde locuiesc circa 85 mii de locuitori. Dintre aceștia circa 15 mii nu au acces la sursa de energie electrică mai mult de 48 de ore.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, primite de la subdiviziunile subordonate, la moment continuă lucrările de lichidare a consecințelor calamităților naturale și reconectare la sursa de energie electrică în sectorul sud, care include raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, Comrat, Leova, Ciadîr-Lunga. În sectorul Sud s-a reușit conectarea stației electrice de tensiune înaltă 110 kV Zîrnești, iar la stațiile Gotești și Chircani continuă lucrările de lichidare a defectelor apărute în rezultatul calamităților naturale.

Ministerul Economiei îndeamnă populația din localitățile afectate de calamitățile naturale să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații și asigură că localitățile respective vor fi reconectate la energia electrică în cel mai scurt timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente