Află când vor fi reconectate la energia electrică mai multe localități din țară

yhfn

În urma eforturilor susținute de echipele operative s-a reușit restabilirea alimentării cu energie electrică pentru un număr considerabil de consumatori și această activitate continuă. Astfel, conform situației operative de la ora 19:00 a zilei de 22 aprilie peste 139 mii de consumatori au fost reconectați deja la sursă. Mai rămân deocamdată afectați 93368 de clienți, iar întreprinderea continuă lucrările de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate.

Accesați următorul link pentru a consulta graficul estimativ de rezolvare a incidentelor în rețelele de tensiune înaltă și medie. De menționat că acesta poate varia în dependență de condițiile meteorologice din următoarele zile, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.

Compania a implicat peste 520 de persoane din cadrul brigăzilor operative și operatori ai rețelelor și Oficiului Telefonic 24h ai Gas Natural Fenosa, care continuă activitățile de reluare a furnizării energiei electrice în localitățile afectate de intemperia de pe parcursul zilelor de 20 și 21 aprilie 2017.

Ninsoarea puternică și vântul au doborât în această perioadă mii de arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice.

Lucrările decurg anevoios în raioanele de sud ale republicii din cauza accesului dificil la liniile electrice aeriene (LEA) afectate de-a lungul fâșiilor forestiere și în câmpiile întroienite și prin urmare, incidentele în rețelele de tensiune înaltă și medie vor fi rezolvate pe parcursul zilelor de duminică și luni, iar cele din rețelele de tensiune joasă, la care se lucrează în același timp vor fi finalizate pe parcurs, până la lichidarea definitiva a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:
La telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11;
Pe Viber apelând la numărul 062161111.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente