Situația pe traseele din țară: Circulația este restabilită în totalitate pe drumurile naționale și locale

cahul
Foto: Cahul PC: Mariana Jacot

Poliția Republicii Moldova informează că pe întreg teritoriul ţării, în ultimele 24 de ore au activat în regim sporit în jur de 2 000 de polițiști ai Inspectoratului Național de Patrulare şi ai Inspectoratelor de poliție teritoriale, cu implicarea a 261 unități de transport.

(Update, ora 21:00)

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că toate accesele spre localitățile din sudul republicii au fost deblocate. Prin urmare, a fost reluată circulația rutieră către localitățile:

Raionul Cahul: s.Doina, s.Rumeanțev, s.Badicul Moldovenesc, s.Burlăceni, s.Iujnaia, s.Burlacu, s.Huluboaia, s.Chiuseliea, s.Frumoșica, Iasnaia Poleana.

Raionul Căușeni: s.Florica, s.Plop, s.Ciuflești, s.Cuhureștii Noi, s.Baurci, s.Coșcalia, s.Fîrlădeni, s.Fîrlădenii Noi, s.Tocuz, s.Ucrainca.

Raionul Cantemir: s.Cîșla, s.Enichioi, s.Lărguța, s.Samalia. s.Bobocica, s.Floricica.

La această oră, echipele mobile ale întreprinderilor de întreținere a drumurilor efectuează lucrări de lărgirea a părții carosabile și a acostamentelor.

De menționat că circulația este restabilită în totalitate pe drumurile naționale și locale.

(Update, ora 19:00) 

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că la moment accesul spre localitatea Iasnaia Poleana, r-nul Cahul,  este în continuare închisă, dar fost reluată circulația rutieră către localitățile:

# Raionul Cahul: s.Doina, s.Rumeanțev, s.Badicul Moldovenesc, s.Burlăceni, s.Iujnaia, s.Burlacu, s.Huluboaia, s.Chiuseliea, s.Frumoșica.

# Raionul Căușeni: s.Florica, s.Plop, s.Ciuflești, s.Cuhureștii Noi, s.Baurci, s.Coșcalia,  s.Fîrlădeni, s.Fîrlădenii Noi, s.Tocuz, s.Ucrainca.

# Raionul Cantemir: s.Cîșla, s.Enichioi, s.Lărguța, s.Samalia. s.Bobocica, s.Floricica.

(Ora 13:00)

INP menționează că la moment, trasee naționale blocate nu sunt, dar totuși 31 drumuri locale rămân a fi blocate. Din cauza nerespectării cerințelor Regulamentului Circulației Rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule) pe traseele din țară au fost înregistrare 64 de derapări și accidente rutiere.

Pe parcursul nopții de 21 spre 22 aprilie curent, în pofida avertizărilor Poliției de a limita circulația cu automobilele care nu dispun de cauciucuri corespunzătoare condițiiloer meteo, a fost înregistrat un accident rutier în raionul Orhei în apropierea satului Mălăiești soldat cu o persoană decedată și una traumatizată, ambele în vârstă de 24 de ani.

La numărul de telefon „902” au fost înregistrate 835 apeluri de urgență, dintre care în jur de 400 vizau situații de risc create de condițiile meteo, și anume: blocare trasee, unități de transport blocate în trafic, accidente rutiere, unități de transport sau alte bunuri deteriorate în urma căderilor de copaci.

Cetățenii sunt rugați repetat să nu ezite să apeleze la Serviciile de urgență 901 și 902 în caz de situații de criză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente