Situație excepțională de maximă gravitate. 560 de localități au rămas fără energie electrică

18011841_1419705394760024_9189962980907810816_n
Foto: instagram.com/podrozeodkuchni/

În legătură cu agravarea semnificativă a situației din rețelele electrice urmare a impactului condițiilor meteorologice deosebit de complicate, manifestate prin precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsori, însoțite de vânt cu intensificări de peste 22 m/s, ce continua deja a doua zi, Gas Natural Fenosa în Moldova a anunțat în cadrul companiei situație excepțională de maximă gravitate. Acest cod excepțional prevede o serie de activități excepționale pentru reacționarea adecvată la situația din rețelele electrice deservite.

Conform informației operative înregistrate de Centrul de operare al companiei, la ora 9.00 a zilei de astăzi, vineri, 21 aprilie, în urma numeroaselor rupturi de conductor și a deteriorării izolatoarelor, de asemenea a diferitor deranjamente și avarii din instalații, au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 560 de localități. Cea mai complicată situație este în raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, Ștefan Vodă ș.a. de asemenea, în suburbia mun. Chişinău.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent toate echipele operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Trebuie menţionat faptul, că în urma căderii masive a zăpezii s-a înrăutăţit semnificativ și situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu mare dificultate, iar pe alocuri. în special în raioanele din partea de sud a țării deplasarea transportului auto este imposibilă, existând blocaje și porțiuni mari de drumuri întroienite. Acest fapt influenţează în sens negativ timpul deplasărilor echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice. Pentru deblocarea accesului către drumurile principale compania este în contact permanent cu Serviciul Situații Excepționale.

Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii afectați să manifeste răbdare și înțelegere față de incomoditățile survenite şi îi asigură, că depune eforturi susţinute pentru repunerea cât mai urgentă a serviciului.

Deoarece avertizarea „Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se menţine până pe 24 aprilie, populaţia este atenționată asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

#1. ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
#2. nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
#3. nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:
La telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11;
Pe Viber apelând la numărul 062161111.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente