Un polițist și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysées din Paris, agresorul fiind împușcat, au făcut cunoscut surse concordante, cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat.

Schimbul de focuri a avut loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce Franța se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent soldate cu 238 de morți.

Presupusul autor al atacului armat care a costat viața unui polițist joi seară pe bulevardul Champs Elysées la Paris era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști, au făcut cunoscut pentru AFP surse apropiate anchetei, scrie agerpres.ro.

Președintele François Hollande a afirmat joi seară că „pistele” în legătură cu atacul care a ucis un polițist pe bulevardul Champs-Elysées la Paris „sunt de ordin terorist”, în timp ce Franța este în stare de alertă din cauza amenințării jihadiste, scrie AFP. „Un omagiu național va fi adus” polițistului ucis, a precizat François Hollande.

REFILE - CORRECTING CASUALTY NUMBER  A still image from video footage shows Police investigators inspect the car used by the attacker on the Champs Elysees Avenue after a policeman was killed and two others were wounded in a shooting incident in Paris, France, April 20, 2017.    REUTERS/Reuters Tv

REUTERS/Reuters Tv

An armed soldier secures a side road near the Champs Elysees Avenue after a shooting incident in Paris, France, April 20, 2017. REUTERS/Benoit Tessier

An armed soldier secures a side road near the Champs Elysees Avenue after a shooting incident in Paris, France, April 20, 2017. REUTERS/Benoit Tessier

Șeful statului a promis că autoritățile vor fi de „o vigilență absolută” pentru alegerile prezidențiale, al căror prim tur va fi organizat duminică.