Diaspora vrea să înverzească Moldova! Cetățenii își propun să lanseze un proiect de plantare a copacilor

floro
Foto: Ian Lisnevschi

Membrii grupului de Facebook „Adoptă un vot” au publicat un anunț prin care și-au prezentat intenția de a lansa un proiect de înverzire a Republicii Moldova prin plantarea de copaci și plante în mai multe localități.

Mesajul a fost postat de Lidia Plop, care și-a declarat dorința de a da o mână de ajutor celor de acasă. „De la distanță este mai greu să ne implicăm direct și să punem umărul la curățenie. Dar am putea să ne aducem aportul la procesul de recuperare”, scrie Lidia.

În spiritul inițiativei din Veneția, când membrii diasporei au pus începutul aleei diasporei în Parcul San Guliano din Mestre, a fost lansată ideea proiectului „Diaspora înverzește Moldova”.  Prin acesta, cetățenii își propun să planteze copaci fructiferi și decorativi, arbuști și plante în localitățile din Republica Moldova, afectate de dezastru.

„În paralel, continuăm lucrul pentru a deschide un parc al diasporei de pretutindeni la Chișinău. Planul de acțiune va fi anunțat în scurt timp. Acum dorim sa ne exprimăm susținerea față de cei care au avut de suferit și să îndemnăm persoanele interesate să contacteze grupul de inițiativă, care sperăm să se lărgească.”

În postare se mai spune că cei care doresc să se alăture inițiativei pot scrie un mesaj la adresa: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente