Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare și va achita 869 de milioane de lei în favoarea statului

platon
Foto: moldova.org

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată azi de magistrații de la Judecătoria Centru.

Magistraţii au mai decis că Veaceslav Platon nu va putea ocupa funcţii în sistemul bancar timp de cinci ani. Fostul deputat a fost obligat să achite şi 869 de milioane de lei în favoarea statului, în calitate de despăgubiri. Veaceslav Platon urmează să-şi ispăşească pedeapsa în Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

„Nu e o condamnare doar a mea. E o sentință pentru toată Moldova”, a reușit să spună Platon după ce magistrații au pronunțat sentința, potrivit Radio Chișinău.

Avocaţii pot ataca decizia la Curtea de Apel timp de 15 zile.

Procurorii au cerut o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru Veaceslav Platon. Acesta este învinuit de escrocherie, spălare de bani şi prejudicierea Băncii de Economii în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii offshore, pentru a le ascunde provenienţa ilegală. Veaceslav Platon susţine că este nevinovat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente