La vară vom mânca mai puține cireșe, caise și vișine. Cele mai afectate culturi de ninsoarea din aprilie

piersic-cu-zapada
Foto: gradinareasa.wordpress.com

Ministerul Agriculturii a creat în regim de urgență Comisia de monitorizare și documentare cu privire la înghețurile târzii din primăvara anului 2017, înregistrate în luna aprilie curent. După primele discuții ale Comisiei, s-au stabilit următoarele:

#Gradul de afectare a culturilor de câmp nu poate fi determinat, din motiv că sunt prevăzute ninsori în următoarele zile. Posibil cea mai afectată cultură va fi rapița.

#Agricultorii care au reușit să facă lucrările de fertilizare la culturile de toamnă nu vor fi afectați substanțial.

#În cel mai mare risc se află: plantațiile de nuc și plantațiile sâmburoase: cireșul, vișina, prunul, caisele și piersicul. De asemenea, pomii tineri pot fi afectați, din motiv că aceștia nu sunt pregătiți pentru astfel de temperaturi sensibile.

După finalizarea valului de ninsori, Ministerul Agriculturii va organiza ieșiri în teritoriu pentru a determina gradul de afectare e a culturilor de câmp. Totodată, specialiștii Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare vor oferi informații detaliate privind protecția culturilor agricole în urma afectării.

Conform prognozelor site-ului meteo.md, cea mai riscantă perioadă pentru culturile agricole va fi noapte din 20 aprilie spre 21 aprilie 2017.

tardiva

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente