Potrivit datelor operative ale Serviciului Situații Excepționale, în jurul orei 08:00, drept consecințe ale vremii nefavorabile, în țară erau înregistrate drept deconectate parțial de la energia electrică- 79 localități din 10 raioane, dintre care, raionul Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, dar și orașe din UTA Găgăuzia.

Drept alte consecințe înregistrate în țară, au fost doborîți 35 copaci, iar 7 automobile au fost deteriorate în mun Chișinău de arbori și crengi, fără ca nici o persoană să aibă de suferit. Drept exemple unde au intervenit salvatoriipentru defrișarea și ridicarea copacilor, pot fi numite strada G. Coșbuc 3 din Chișinău, str. V. Alecsandri nr 28, dar și Str. Gh. Asachi.

În raionul Dubăsari, salvatorii au intervenit pentru tractarea unui camion, care deraiase de pe traseu, Situația este monitorizată în continuare de către angajații SPC SE, iar salvatorii și pompierii sînt gată să intervină pentru ajutor cetățenilor. Mai mult, salvatorii atenționează conducătorii auto să fie prudenți la volan în aceste condiții de drum, pentru a evita situațiile de risc.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

PC: Facebook/Ivan Muzîca

PC: Facebook/Ivan Muzîca

Facebook/Marianna Buruiană

Facebook/Marianna Buruiană

PC: Facebook/Octavian Morozan‎

PC: Facebook/Octavian Morozan‎