În urma ninsorii de astăzi, mai mulți copaci au căzut în Capitală, provocând numeroase pagube. Chiar dacă autoritățile s-au implicat activ în soluționarea problemelor create, acestea au îndemnat și locuitorii orașului să ajute la diminuarea consecințelor negative. Primarul Capitalei deși nu a venit cu nici o declarație oficială pe marginea situației create, a fost surprins singur în parc, în timp ce strângea crengile rupte.

Serviciul protecției civile și situațiilor excepționale a anunțat că circa 100 de copaci au fost doborâți în Chișinău, iar în rezultat șapte unități de transport au fost deteriorate. În cele mai multe din aceste cazuri, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru defrișare și ridicarea acestora de pe trasee.

Până acum, au fost înregistrate 20 accidente rutiere, fără victime. Trasee locale și naționale care să fie blocate nu au fost raportate, fiind antrenate pentru menținerea condițiilor de circulație – 22 unități de transport și 50 angajați ai Administrației de Stat a Drumurilor.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a anunțat că o comisie special creată va evalua situația referitor la culturile agricole din republică.

Potrivit prevederilor meteorologice, vremea rea cu precipitații se va menține și mâine, iar de temperaturi scăzute vom avea parte până pe 24 aprilie.

Photo Credit: Facebook/Angela Stafii

Photo Credit: Facebook/Angela Stafii