(foto, video) Bilanțul ninsorii de azi: zeci de localități fără lumină, mașini deteriorate și sute de copaci doborâți

collagemand
Foto: Facebook/pg/dse.md

Potrivit informațiilor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, către ora 14:00, în țară erau deconectate 235 de localități din 17 raioane. La lucrările de restabilire sunt antrenate 47 echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa și SA Red Nord.

Cele mai multe localități fără lumină sunt din Cantemir – 27 la număr, urmate de Criuleni (25) și municipiul Chișinău 21). Iată în ce raioane mai sunt deconectări de la lumină: UTA Găgăuzia (1), (Ialoveni (13), Strășeni (20), Orhei (15), Ștefan Vodă (4), Hîncești (14), Taraclia (3), Cimișlia (24), Leova (7), Căușeni (10), Anenii Noi (19), Cahul (13), Telenești – (2), Calarași – (6); Nisporeni – 5, raionul Ungheni (6).

În rezultatul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă şi lapoviţă, SA „Drumuri” a demarat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice din centrul republicii, și anume în raioanele Hînceşti, Orhei, Rezina, Ialoveni, Criuleni, Anenii-Noi, Străşeni, Nisporeni şi Călăraşi.

În mun. Chișinău, în total au fost înregistrate 320 cazuri de prăbușire a arborilor, în rezultat fiind deteriorate 65 automobile. Dintre acestea, în 25 de cazuri, au intervenit echipele de salvatori și pompieri, pentru defrișare de ramuri și copaci, pe mai multe străzi, fiind blocat accesul pe stradă și posibil pericol pentru viață. Mai mult, echipele de salvatori, au intervenit și pentru tractarea a 7 mijloace de transport, care derapaseră de pe traseu, în raioanele Dubăsari, Cimișlia, Hîncești, Căușeni și Orhei.

În total, la lucrările de prevenire şi lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în republică au fost antrenate forţele Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în componență a 37 autospeciale şi 162 persoane.

Cetățenii sunt atenționați repetat să fie prudenți în continuare, să aibă grijă în trafic și să apeleze la Serviciile de urgență 901 și 902 în caz de situații de criză.

Facebook/pg/dse.md
Facebook/pg/dse.md

dse3

dse5

dse6

Facebook/pg/dse.md
Facebook/pg/dse.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente