Scuarul Cehov este un proiect de reamenajare și revalorificare a spațiului public din fața teatrului „A.P. Cehov” din Chișinău. În anul 2014 un grup de voluntari au inițiat o campanie de colectare de fonduri în care au adunat 15 mii de euro pentru amenajrea acestui scuar. Din acești bani a fost procurat mobilier urban din fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. De asemenea a fost amenajată o peluză cu sistem de irigare automat.

După ce recent băncile din scuar au fost dărâmate, a fost inițiată o companie de colectare de fonduri pe site-ul Guvern24, prin intermediul căreia organizatorii își propun procurarea a patru bănci noi ce vor fi instalate în scuar. Pentru îndeplinirea acestui lucru este necesară colectarea unei sume de 15 mii de lei, iar băncile stricate vor fi reparate de organizatori, fără bani suplimentari.

Pentru a permite tuturor să contribuie la campania antivandalizare, inițiatorul campaniei, activistul civic Victor Chironda vă îndeamnă să vă limitați suma maximă a unei donații la 10 euro (sau 200 lei): „Nu este importantă suma donată, ci mesajul transmis de fiecare donator”.

960