Plahotniuc comentează inițiativa PSRM privind introducerea sistemului electoral mixt: Este o ficțiune politică

big_v-plahotniucpdm

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se declară împotriva iniţiativei socialiştilor privind introducerea sistemului electoral mixt. Ba mai mult, într-o postare pe blogul său, Plahotniuc consideră că aceasta este o ficțiune politică și nu este un proiect real.

„A venit timpul să îndeplinească o cerinţă de bază a poporului, şi anume schimbarea principiului de alegere a clasei politice, schimbarea esenţei de formare a Parlamentului, cu trecerea de la formarea acestuia prin înţelegeri interne de partid, la un proces transparent de transformare a deputaţilor în aleşi reali ai poporului. Socialiştii şi Igor Dodon încearcă însă să meargă acum împotriva voinţei cetăţenilor, care îşi doresc ca deputatul să fie ales de popor în mod direct (de altfel, exact cum este ales şi Preşedintele!)”, a subliniat liderul PDM.

Potrivit sursei, inițiativa socialiștilor este doar o încercare de a stopa introducerea votului uninominal, de a îndrepta discuţiile într-o altă direcţie, de a tergiversa şi de a lăsa clasa politică nereformată, exact în starea în care este ea acum, când cetăţenii nu au încredere în partide, nu au încredere în Parlament, când nu deţin nici un control asupra deputaţilor.

Citește articolul integral aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente