Maia Sandu critică dur propunerile lui Dodon și Plahotniuc de a schimba sistemul electoral

14915427_521702028038421_6281425695842281678_n
Foto: Facebook/Maia Sandu

După ce Igor Dodon a venit astăzi cu propunerea de a schimba sistemul electoral în unul mixt, reiterând că se opune sistemului uninominal propus de PD, Maia Sandu a reacționat printr-o postare pe Facebook, declarându-se indignată de faptul că schimbarea sistemului electoral este preocuparea principală a lui Plahotniuc și Dodon.

„Acești politicieni nu sunt preocupați de nivelul înalt al corupției, de standardele joase de viață ale oamenilor, de faptul că mulți cetățeni sunt nevoiți să plece din țară din cauza sărăciei. Acești politicieni au o agendă comună – să se mențină la putere cu orice preț pentru a continua să fure bani publici, ocolind justiția.

Schimbarea regulilor de joc nu ne avantajează pe noi, cetățenii, în situația în care instituțiile statului nu asigură respectarea acestor reguli. În aceste condiții, schimbarea sistemului electoral înseamnă un risc mai mare de fraudare a alegerilor.

Noi, toți cei care credem în democrație, trebuie să le vorbim oamenilor despre pericolele acestor inițiative și să fim pregătiți să ne apărăm votul”, este de părere Maia Sandu.

Puteți citi aici despre inițiativa lui Dodon și ce aspecte cuprinde sistemul mixt propus de acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente