(foto) 14 orașe europene perfecte pentru a fi descoperite în călătoriile solo

girl-backpacking
Foto: epicureandculture.com

De plăcerea unei călătorii te poți bucura și singur. Astfel, noi am decis să vă recomandăm 14 orașe perfecte pentru excursiile solo. În plus, cei de la Travel and Leisure spun că aceste orașe sunt cel mai ușor de parcurs când ești singur, oamenii sunt prietenoși și infrastructura turistică este foarte bine dezvoltată.

#1. Praga

Prague-Norway-EUROSOLO0616

Capitala Republicii Cehe are o mărime rezonabilă, iar cele mai importante atracții turistice se află la o distanță de câțiva pași. Astfel, indiferent pe ce parte a podului Charles tu stai, ești la doar câțiva pași de orașul vechi și Castelul Praga, locuri care îți oferă teren de explorare pentru o zi întreagă. La doar o plimbare dinspre castel se află funicularul Petřín, unde este o vedere impresionantă peste acoperișurile portocalii ale orașului, catedralele gotice, bisericile baroce și palatele renascentiste.

 

#2. Londra

Getty Images/EyeEm
Getty Images/EyeEm

Orașul este foarte accesibil datorită infrastructurii drumului, care este foarte bine organizată. Astfel, datorită conexiunii căii ferate cu aeroporturile și cele 270 de stații de metrou îți poți organiza excursii de o zi în care să vizitezi Castelul Windsor și Levensden și un tur la platourile de filmare a filmului Harry Potter. Un alt plus al capitalei britanice este limba engleză care este vorbită, posibiltatea de a face shopping sau plăcerea de a lua o halbă de bere împreună cu localnicii într-un pub.

 

#3. Lucerne

Getty Images/iStockphoto
Getty Images/iStockphoto

Orașul este amplasat în centrul Elveției la nordul lacului Lucerne. Este un oraș turistic prietenos și ușor de explorat pe jos. Fermecătorul pod al Capelei și Turnul de Apă – principalele atracții turistice, se află în inima orașului, iar stația de tren este la câțiva pași de orașul vechi. Per general, orașul este un refugiu perfect pentru turiștii aflați la prima experiență de călătorii solo.

 

#4. Reykjavik

Getty Images
Getty Images

Islanda ocupă locurile de top între cele mai pașnice țări din Europa, în conformitate cu Indicele global de pace de anul trecut, iar siguranța este rareori o preocupare pe această insulă. Zborurile costă în jur de 442 $ în lunile de vară, atunci când lumina zilei poate dura până la 21 de ore. În timp ce capitala în sine poate fi scumpă, există modalități de a o explora mai ieftin. Astfel, două companii oferă tururi gratuite de mers pe jos prin oraș (există, de asemenea, un tur pub crawl pentru $ 16), un pat într-o pensiune începe de la $ 27, iar cel mai populară masă din oraș se servește la standul de hot dog Baejarins Beztu Pysur, făcut celebru de Bill Clinton și, mai recent, de Kim Kardashian.

 

#5. Berlin

Getty Images/Lonely Planet Images
Getty Images/Lonely Planet Images

Berlinul este un oraș tânăr și bătrân, istoric și modern și clasic și de ultimă oră, toate în același timp. Orașul este în continuă schimbare, și există atât de multe atracții, care trebuie vizitate.

 

#6. Helsinki

Getty Images/iStockphoto
Getty Images/iStockphoto

Capitala unei țări care deține cel mai înalt scor printre țările europene la siguranță și securitate în Indicele Prosperity, Helsinki este un loc foarte relaxant în acest sens. Aici te poți îndrăgosti de litoralul pitoresc, care este plin de inovații culinare, dar și de locuri unde ai tone de aer proaspăt, căci o treime din oraș este spațiu verde. Este un paradis pentru iubitorii de natură și apă, care își pot petrece timpul pe una dintre cele 330 de insule de pe arhipelag.

 

#7. Bergen

Getty Images/iStockphoto
Getty Images/iStockphoto

Orașul norvegian situat pe malul mării este un loc idilic pentru cei care călătoresc singuri. Aici cu ușurință poți localiza patrimoniul mondial UNESCO: case din lemn de Bryggen, piața de pește în aer liber și funicularul Fløibanen, care este suficient de provocator să ajungi la atracțiile din jur, cum ar fi Muntele Ulriken, Troldhaugen și casa compozitorului Edvard Grieg. Dacă simțiți că v-ați rătăcit, atunci apelați cu încredere la băștinași care cu amabilitate vă vor indica direcția corectă.

 

#8. Viena

Getty Images/AWL Images RM
Getty Images/AWL Images RM

Un oraș al muzicii unde poți sorbi o cafea și un Sacher Torte într-o cafenea tradițională, te poți pierde în Palatul Schönbrunn și poți merge la un spectacol la o casă de operă. Cu o mulțime de vizitatori și o scenă de design înfloritoare, capitala Austriei este plină de farmec. Nu e de mirare deci, că s-a clasat în top cinci într-un clasament al siguranței personale într-un studiu Mercer în acest an.

 

#9. Edinburgh

Getty Images
Getty Images

Unul dintre cele mai bune moduri de a întâlni oameni care călătoresc singuri este de a merge la un festival, unde se adună oamenii cu aceleași interese. Și nici un oraș european nu face atât de multe festivaluri, cât face capitala scoțiană. De la cele mai tradiționale, precum Festivalul Internațional de Film și Festivalul de jazz și blues, la spectacole de Royal Edinburgh Military Tattoo și Festivalul Fringe din Edinburgh, festivități care trebuie de adăugat la lunga listă de „to do”.

 

#10. Dublin

Getty Images
Getty Images

Natura primitoare și spiritul vesel al irlandezilor te vor face imediat să simți că Dublin este casa ta. Așa că, înarmează-te cu dispoziție bună și descoperă castelele vechi de secole: Castelul Dublin și Catedrala Sf. Patrick. Dublin s-a clasat pe locul întâi într-un studiu al celor mai sigure orașe pentru călătorie realizat de Post Office.

 

#11. Bruges

David C. Phillips/Getty Images
David C. Phillips/Getty Images

Un oraș de poveste care te invită s-ți creezi propria aventură. Aici te poți strecura prin canalele de sub poduri de piatră și sălcii plângând, ori poți observa scene din Piața Mare ș.a.

 

#12. Stockholm

Getty Images/Johner RF
Getty Images/Johner RF

Capitala suedeză le are cu adevărat pe toate: un oraș cu străzi pietonale pietruită, 57 poduri care se întind peste 14 insule, un parc de distracții care datează din anii 1880, o casă de baie din 1904, iar stațiile de metrou sunt cele mai artistice, fiecare decorate cu propria sa temă. Deci, nu este nici o surpriză faptul că este un oraș preferat de călătorii singuri.

 

#13. Paris

Getty Images
Getty Images

Uită de romantism: orașul Luminilor este la fel de magic și pentru a-l vizita de unul singur. Aici te poți plimba pe Champs-Élysées, te poți rătăci pe căile întortocheate ale Montmartre, și poți explora sălile de la Luvru ș.a.

 

#14. Copenhaga

Getty Images
Getty Images

Sistemul de metrou cu două linii din Copenhaga este foarte bun căci el se pliază pe necesitățile tale și te ajută să ajungi exact acolo unde ai nevoie. Pentru punctele dintre ele, poți lua o bicicletă și pedală pe cele 242 de mile de benzi. Nu este de mirare că Copenhaga a fost numit cel mai bun oraș pentru bicicliști din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente