Evenimente călduroase într-o zi de miercuri friguroasă, 19 aprilie

X7N0RWHZ6O
Foto: Seth Doyle

Se pare că iarna își mai ia rămas bun câteva zile. Acest lucru nu trebuie să ne sperie atunci când avem evenimente interesante la care „să ne încălzim” sufletul și mintea. Echipa #diez vă vine în ajutor cu câteva recomandări.

#1. Tehnica colajului. Bazele compoziției, tonului, culorii

Tatiana Razincov este o pictoră ce experimentează continuu cu texturi și culori, o expertă în introducerea noilor tehnici și metode creative și în special a tehnicii colajului, o tehnică ce îmbină armonios texturi și forme variate, precum acrilul, pentru a obține o lucrare complexă chiar din prima lecție practică. Tatiana vă invită la un atelier ce va avea loc la Nastelle University Moldova (bd. Decebal 23/2), începând cu ora 17:30. Prețul de intrare este 250 lei.
Înregistrarea la eveniment are loc în baza completării acestui formular. Detalii aflați pe Facebook.

 

#2. O bancă pentru oraș (Ludmila Bot și Iuliana Postovanu)

„O bancă pentru oraș” este un ciclu de prezentări în cadrul programului Bibliotecii Spațiului Public. Prezentarea va fi făcută de  Ludmila Bot și Iuliana Postovanu – două arhitecte, studente la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (București, România). Aceste prezentări fac parte din ciclul Orașul și Culturile Lui, care își propune să abordeze din multiple perspective – istorică, antropologică, filosofică, politică, economică, artistică – tema orașului și a vieții urbane. Accesul este liber. Evenimentul are loc la Zpațiu (str. Sciusev 103) începând cu ora 18:00. Pentru detalii, accesați pagina de Facebook.

 

#3. Eugen Doga – Dialogurile Dragostei

Pentru prima dată la Chișinău, va fi lansată cartea de arii și romanțe „Dialogurile dragostei”, volumul I, muzică semnată de compozitorul Eugen Doga și inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui nostru poet Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 aprilie, ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Detalii despre lansare aflați într-un articol anterior pe #diez.

 

#4. How to execute your idea

De la 18:30, la Dreamups Campus poți participa la un eveniment gratuit în cadrul căruia vei afla mai multe despre programul Founder Institute, vei vorbi cu experți, manageri care te vor ghida prin etapele programului. Află mai multe detalii despre eveniment aici.

 

#5. În premieră! Joc intelectual-distractiv Pub Quiz!

La Old Bus Gastro Pub are loc un quiz. Ai posibilitatea să-ți petreci o seară cu prietenii si cunoscuții jucând împreună într-o echipă, demonstrându-ți totodată ingeniozitate și cunoștințele de cultură generală. Evenimentul începe la ora 19:45. Afli aici cum îți poți înscrie echipa.

 

#6. AFTER POST Party

Clubul Interact Chișinău te invită începând cu ora 20:00 la Baker Street pentru a călători în timp și a reînvia sufletul unei întregi generații care a crescut cu piesele lui Chuck Berry, Elvis Presley, Frank Sinatra, Madonna, Mattafix, și alți muzicieni ce au scris istoria muzicii. În aer va pluti distracția și o diversitate mare de genuri muzicale, de la hip-hop și R&B și până la jazz. Detalii despre eveniment poți afla pe Facebook.

#7. Filmul „Furios și Iute 8” în 3D

După Fast & Furious 7, unul din filmele care au ajuns cel mai rapid la 1 miliard de dolari încasări internaționale, și cel de-al șaselea titlu cu cele mai mari încasări din istorie, vine cel mai nou capitol din cea mai populară și mai îndrăgită serie din toate timpurile: Furios și iute 8.

Acum, Dom și Lett sunt în luna de miere, Brian și Mia s-au retras din acțiune, iar restul echipei a fost exonerată de orice vină. Cu toții par să ducă o viață cât de cât normală. Dar, când o femeie misterioasă (Charlize Theron), îl seduce pe Dom să intre în lumea interlopă, acesta pare că nu mai are scăpare, și, când acesta ajunge să-i trădeze pe cei care îi erau cei mai apropiați, cu toții vor fi supuși unor încercări cum nu și-au imaginat vreodată. Orarul filmului în cinematografele Patria îl găsiți aici.

 

#8. Filmul „Ștrumpii: satul pierdut” în 3D

În anul 1958, animatorul belgian Pierre Culliford, supranumit Peyo, crea primele imagini cu Strumpfi – simpaticele personaje albastre care aveau să cucerească inimile publicului cinefil din toată lumea, generație după generație. Acum, povestea prinde viață într-o nouă interpretare, plină de culoare, magie și umor: animația „Ștrumpfii: Satul Pierdut”.

O călătorie palpitantă îi așteaptă pe protagoniștii Strumpfița, Istețul, Bleguțul și Voinicul. Călăuziți de o hartă vrajită, străbat Pădurea Fermecată, în căutarea misteriosului sat pierdut. Dacă acolo trăiesc și alți strumpfi, trebuie neapărat să-i găsească înaintea maleficului vrăjitor Gargamel! Drumul le este presărat cu întâmplări magice și creaturi nemaivăzute, dar și cu pericole: de la flori carnivore și plante pupăcioase până la libelule cu năbădăi, multe surprize îi așteaptă la tot pasul pe năstrușnicii Strumpfi. Cei patru prieteni albaștri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria ștrumpfilor! Orarul filmului în cinematografele Patria îl găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente