Ce evenimente au loc la Chișinău de Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor

e48be9ac03f9328608ed4114cce8300f_7
Foto: das-club.md

De rând cu comunitatea internațională, și Republica Moldova celebrează Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor, instituită de UNESCO în anul 1983. Iată ce activități sunt organizate.

În 2017, tema aleasă pentru această zi este „Patrimoniul Cultural și Turismul Durabil”. Alegerea temei a fost făcută în contextul declarării anului 2017 de către Organizația Națiunilor Unite drept an internațional al turismului durabil pentru dezvoltare.

Ministerul Culturii organizează un șir de evenimente dedicate acestei sărbători:

Marți, 18 aprilie, ora 11:00 – Muzeul Național de Etnografie a Moldovei organizează evenimentul „A treia zi de Paști la Muzeul Satului” cu un program de muzică pascală, susținut de coruri bisericești și interpreți consacrați, inclusiv cu desfășurarea unui târg al meșterilor populari.

Miercuri, 19 aprilie –  Agenția Națională Arheologică a Ministerului Culturii în colaborare cu Secția Cultură Sîngerei inaugurează expoziția „Patrimoniul arheologic al raionului Sîngerei”, care va etala o serie de monumente arheologice importante descoperite pe teritoriul acestei unități administrativ-teritoriale. Evenimentul va avea loc în incinta Casei de cultură Sîngerei.

Joi, 20 aprilie, ora 15:00 – Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei inaugurează expoziţia „Ion Hâncu. Omul. Personalitatea. Savantul”, care va comemora personalitatea eminentului om de știință, arheologul Ion Hâncu.

În perioada 20-21 aprilie, Ambasada Franței în Republica Moldova în colaborare cu Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, instituție din subordinea Ministerului Culturii, organizează cea de-a doua ediție a Forumului Urbanismul și Dezvoltarea Durabilă cu genericul „Urbanismul în serviciul populației”, care va oferi oportunitatea de a analiza politicile și strategiile de dezvoltare durabilă în beneficiul tuturor categoriilor de cetățeni.

În perioada 26-28 aprilie, Ministerul Culturii în colaborare cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” organizează ediția a II-a a Conferinței științifice „Spațiul cultural românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune”. Conferința va releva aspecte teoretice și practice legate de protejarea patrimoniului cultural din România și Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente