Natalia Shaufert este o tânără regizoare, care face film la noi acasă în pofida numeroaselor dificultăți. A absolvit Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice în 2012 la Regie montaj sunet și în 2014 studiile universitare de masterat în Regie film de animație.

În timpul studiilor, fiind încă în anul III, a luat premiul de debut acordat de Uniunea Cineaștilor pentru Exercițiul de montaj PUZZLE.

În 2012 a realizat filmul de licență „ANA”, premiat cu „Cea mai bună regie” la Festivalul Internațional de film Gulf 2013 din Dubai, fiind dat în distribuția companiei „SHORTS the short movie channel”. În total filmul a fost prezentat la 14 festivaluri, în concurs și în afara acestora.

În 2013 devine membru al Uniunii Cineaștilor.

În 2014 spre finele anului începe să lucreze la filmul „RESENTIMENT”.

În 2015 participă la Berlinale Talents (workshop de film).

rese5 rese4 rese3 rese2

Despre film

Filmul „RESENTIMENT” este un proiect independent, creat de o echipă de tineri entuziaști, cu susținerea tehnică a mai multor companii, precum şi donații de obiecte şi haine din perioada anilor ’90. Este un produs în care s-au implicat persoane din diverse domenii, contribuind la un scop comun – RENAȘTEREA CINEMATOGRAFIEI LOCALE.

Sinopsis

rese6

Galina îşi cunoaște soţul prin intermediul agenției matrimoniale „Birja Nadejda”, însă nu reușește să aibă parte de o căsnicie fericită, deoarece soţul ei (Andrei) dispare pe neașteptate. La radio se anunță despre începerea unui conflict armat transnistrean. Bărbații sunt petrecuți la câmpul de luptă de către familiile lor. Războiul ia sfârșit, însă Andrei nu dă de știre. Anii trec şi într-o bună zi, Galinei se trezește cu cineva la ușă.

Viziunea Regizorală

rese7

Conflictul politic transnistrean a început în anul 1990, imediat după proclamarea independenței așa-zisei „Republici Moldovenești Nistrene”, faza latentă a acesteia, desfășurându-se până în prezent.

Filmul „RESENTIMENT” trezește câteva amintiri, pe alocuri dureroase, despre trăirile poporului moldovenesc din acea perioadă, fiind adaptat specific și prezentând o istorie de dragoste măcinată de evenimente politice și militare. Această peliculă reflectă viața de zi cu zi a mai multor familii aflate în situații similare de pe întregul glob pământesc, necătând la continent, religie sau rasă.

Premiera filmului va avea loc JOI, 27 aprilie 2017, ora 11:45, Cinematograful Patria Lukoil (Râșcani, str. Studenților, 7/5). Detalii pe Facebook.

rese1

Programul va include:

Partea I

11:45    Salutarea invitaţilor
11:55    Discurs de deschidere
12:05    Prezentarea filmului RESENTIMENT
·         Publicitate
·         Proiecţia filmului
·         Vizionare making of

13:50    Încheierea Evenimentului

16:00 – 17:00 Conferința de Presă

Partea II (cu invitații)

17:40    Salutarea invitaţilor
17:50    Discurs de deschidere
18:00    Prezentarea filmului RESENTIMENT
·         Publicitate
·         Proiecţia filmului
·         Vizionarea making of
19:50    Încheierea Evenimentului

Text de Tatiana Besliu