Tinerii pot participa în calitate de makeri pentru cel mai mare festival tehnologic la Chișinău

maker-day-1

Maker Faire este un festival tehnologic ce promovează creatorii din orice domeniu, începând cu știința și ingineria până la IT și meșteșugărit, iar evenimentul va avea loc în data de 28 mai. Organizatorii sunt în căutare de makeri, adică de persoane pasionate de a face lucruri ce implică tehnologia aplicată în orice domeniu.

Makerii se pot înscrie până la data de 30 aprilie, completând formularul de înscriere.

Categoriile de makeri ce pot participa la Maker Faire:

#1. Makeri – persoane cu proiecte proprii pentru expoziție. Aceștia pot fi din domenii precum inginerie, știință, artă, meșteșug.
#2. Makeri comerciali – persoane sau companii care vor să vândă produse artizanale, producători de kituri tehnologice și chiar concesionari de produse alimentare.
#3. Facilitatori la workshop-uri sau masterclass-uri ce țin de electronică, boarduri programabile, ateliere pentru copii. Persoane ce optează pentru facilitarea la ateliere, lecții sau discuții la panel.

La prima ediție a festivalului Chișinău Mini Maker Faire va fi pregătită o zonă de expoziție cu proiecte tehnologice, o zonă de workshop-uri, o zonă de masterclass-uri, prezentări din partea mai multor speakeri din Moldova, cât și de peste hotare.

Scopul festivalului este ca fiecare vizitator să se simtă maker și să experimenteze direct procesul de creare a unor obiecte sau funcționarea unor tehnologii.

Acest eveniment este organizat de Atelier 99 – primul MakerSpace din Moldova, un spațiu colaborativ dotat cu instrumente de prototipare pentru ingineri, designeri, artiști, arhitecți, și toți cei interesați de tehnologie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente