Rube Goldberg 2017: Participanții vor crea o mașină care va întoarce o foaie dintr-o carte

gold
Foto: BEST Chișinău

Pe 5 mai, vino să vezi ce mașini Rube Goldberg au pregătit participanții competiției Rube Goldberg 2017, organizată de către Grupul Local BEST Chișinău, cu suportul Universității Tehnice a Moldovei.

Ce este o mașină Rube Goldberg?

O mașină Rube Goldberg este un mecanism ce efectuează transferuri de energie dintr-o stare în altă și are drept scop îndeplinirea unui lucru trivial. De exemplu, o mașină Rube Goldberg care face toasturi poate consta dintr-un șir de piese domino, care, acționate, împing o bilă, care, la rândul său, mișcă un braț, iar în final, acesta apasă pe butonul toasterului.

Ce au pregătit participanții ediției curente?

În ediția curentă, echipele vor construi câte o  mașină Rube Goldberg care, într-un final, va întoarce o foaie din carte. Printre criteriile de jurizare se numără derularea mașinii fără intervențiile participanților, complexitatea mașinii, cât și aspectul estetic al mașinii Rube Goldberg.

Demonstrarea funcționalității prototipurilor se va desfășura doar în data de 5 mai, așa că adună-ți gașca și vino la ora 12:00 la str. Studenților 9/11, Centrul de Excelența „Tekwill”.

Evenimentul este la a VII-a ediție și este organizat de BEST Chișinau în colaborare cu Universitate Tehnica a Moldovei. Anul acesta, la competiție participă 10 echipe a câte cinci studenți și două elevi, care timp de două luni elaborează o mașina Rube Goldberg cu dimensiunile 2x2x2m. Aceasta execută nu mai puțin de 20 de transferuri de energie până la efectuarea sarcinii propuse. Mașinile trebuie să fie elaborate astfel, încât fiecare reacție în lanț să fie cât mai vizibilă și spectaculoasă.

Scopul acestei competiției este să creeze un mediu competitiv pentru studenți, să-i provoace să-și manifeste creativitatea și inventivitatea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente