În luna mai, președintele turc, Recep Erdogan, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

erdogan

Vizita oficială a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Republica Moldova este tot mai aproape. Astfel, în scopul bunei pregătiri pentru eveniment, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Moldova, Hulusi Kilic. Părțile au discutat momentele cheie legate de vizita președintelui Turciei la Chișinău, preconizată pentru perioada 5-6 mai.

Igor Dodon a dispus crearea unui grup de lucru din componența căruia fac parte responsabili din cadrul Aparatului Președintelui, a Guvernului, precum și din administrația Găgăuziei, pentru buna organizare a vizitei oficialului turc.

În cadrul vizitei Președintelui Turciei vor avea loc întrevederi la nivel înalt la Chișinău. Vor fi semnate Acorduri de colaborare în mai multe domenii de interes comun. De asemenea, va fi organizat un forum al oamenilor de afaceri din ambele state. Totodată, Președintele Turciei, va vizita regiunea găgăuză, în cadrul căreia va participa la mai multe evenimente.

Precizăm că, majoritatea cetăţenilor turci s-au pronunţat, la limită, în favoarea proiectului de instituire a sistemului prezidenţial, situaţie care îi va oferi prerogative sporite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, conform rezultatelor finale ale referendumului constituţional desfăşurat duminică, Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99,95% din voturi, 25 de milioane de cetăţeni turci (51,3%) s-au pronunţat în favoarea sistemului prezidenţial, iar 23,7 milioane (48,7%) împotrivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente