Dmitri Voloșin este primul moldovean care a încheiat penultima etapă a Marathon des Sables

amator

Primul moldovean în istoria Marathon des Sables a ajuns la linia de finiș a penultimei etape a uneia dintre cele mai complicate curse de alergare. Este vorba despre Dmitri Voloșin, sportivul amator care participă în cea de-a 32-a ediție a renumitului maraton de nisip.

Astăzi, Dmitri a aleargat penultima, a cincea, etapă – 42 km. Puteți urmări cum a realizat acest lucru, accesând link-ul.

Sporter

Etapele anterioare, după cum afirmă însăși Dmitri, l-au învățat multe lucruri, iar totodată i-au permis să perfecționeze tehnica de alergare special elaborată. Conform rezultatelor curselor anterioare, Dmitri a ocupat:

— în prima etapă (30,3 km) locul 191 din 1168 de alergători,

— în a doua etapă (39 km) — locul 136 din 1151 de alergători,

— în a treia etapă (31,6 km) — locul 116 din 1136 de maratoniști,

— în a patra etapă (86,2 km) — locul 60 din 1097 de alergători.

Puteți vedea rezultatele celei de-a cincea etape pe acest link, indicând în spațiul pentru căutare numărul lui Dmitri – 520.

Mâine, participanții vor alerga ultima cursă de 7,7 km, care este una de binefacere. Ultima etapă a Marathon des Sables este obligatorie pentru toți participanții care s-au înregistrat la maraton.

În acest moment, nu sunt date referitoare la poziția lui Dmitri în clasamentul general, însă noi vom continua să urmărim performanța sportivului nostru amator.

Menționăm că în anul 2017, la Marathon des Sables participă 1216 de persoane. Reprezentanții a 51 de naționalități aleargă prin deșert. Cel mai tânăr participant este Oscar Daglish din Marea Britanie, iar cei mai în vârstă sunt francezul Claude Leonardi (80 de ani) și Edda Hanna Bauer din Germania (72 de ani).

Maratonul a fost organizat de francezul Patrick Bauer, care a traversat Sahara timp de 12 zile în anul 1984. Doi ani mai târziu, a avut loc primul maraton „Marathon des Sables”, în care la linia de finiș au ajuns 23 de participanți.

Traseul se schimbă în fiecare an și este constituit din șase etape de diferită complexitate. Participanții află traseul exact al cursei abia cu o zi înainte de start.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente