100 autospeciale vor fi gata de intervenție în „Noaptea Învierii”. Recomandările pompierilor

pompierii

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va supraveghea starea antiincendiară în perioada sărbătorilor pascale. În acest context pentru menținea securității și intervenția în situații de risc vor fi antrenați peste 500 de angajați ai serviciului, dintre care 300 vor acționa în lichidarea situațiilor excepționale. Mai mult, peste 100 autospeciale de intervenție vor fi gata să intervină, fiind incluse în servantul de luptă. În rezervă vor fi gata 500 de angajați cu 50 autospeciale de intervenție.

În municipiul Chișinău sunt în stare de alertă 12 autospeciale de intervenție cu un efectiv de 70 angajați ai serviciului. Mai mult, în caz de necesitate gărzile vor fi suplinite cu angajați de rezervă. În prejma sărbătorilor pascale Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a supus evaluării riscului de incendiu 1534 obiective de cult.

În urma controalelor s-a stabilit că starea antiincendiară este satisfăcătoare. Pe parcursul evaluării riscului de incendiu s-a desfășurat instruirea a 2157 de persoane cu funcții de răspundere. În vederea neadmiterii incendiilor la obiectivele de cult, angajații Serviciului Situații Excepționale atrag o atenție sporită la asigurarea bisericilor cu mijloace de primă intervenție, menținerea căilor de acces permanent libere, iar utilizarea focului deschis doar în locuri special amenajate.

O atenție deosebită este acordată rugurilor aprins în „Noaptea Învierii”. Pompierii îndemnă oamenii să nu aprindă „denii” întrucât focul poate provoca arsuri și incendii. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale pe parcursul anului 2016 au avut loc trei incendii la obiectivele de cult.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente